Igor Somrak

Igor Somrak, slikar, kipar in lutkar s Spodnje Polskave, podporni član društva Planet Zemlja, je svojo likovno nadarjenost in humanitarno žilico že nekajkrat izkazoval z dobrodelno dražbo svojih del.

Igralec-lutkar Igor Somrak s svojimi prisrčnimi lutkami, glasbo in duhovitimi domislicami razveseljuje otroke po vsej Sloveniji. Preseneča s pestro paleto raznovrstnih vlog, ki jih je sestavil v izvirno celoto zabavnih in zanimivih zgodbic. Poleg lutkovne igre ga odlikuje tudi igranje na kitaro in petje, s čemer popestri že tako zanimivo pripovedovanje. Na oder povabi tudi male gledalce, za katere ima pripravljeni tabli, na katere otroci med predstavo sproti rišejo junake zgodbic.

Rojen je v Ljubljani, kjer je obiskoval Šolo za oblikovanje in Visoko strokovno šolo za slikarstvo. V dosedanjih ustvarjalnih obdobjih se je preizkušal v različnih tehnikah, tematskih izzivih in slogovni razgibanosti, od figuralike do povsem abstraktnih vsebin in s tem kulturno javnost vselej prijetno presenetil.

Je neutrudni raziskovalec likovne pripovedi, izrazit in občutljiv kolorist s smislom za slikarsko gradnjo in podajanjem vsebine s pomenljivim sporočilom. Svežina koncepta in obilica novih idej ga je privedla do zanimivih in aktualnih rešitev, kar nedvomno velja tudi za domiselno ustvarjanje nenavadnih skulptur in instalacij.

Vir: Kozjansko.info