Lučka Šparovec

Lučka Šparovec, rojena leta 1984 v Kranju, se je izobraževala na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer grafično oblikovanje. V letih 2005 do 2010 je študirala slikarstvo na Šoli za risanje in slikanje – Visoki strokovni šoli v Ljubljani. Teoretski del diplomskega dela je opravljala s področja umetnostne zgodovine pri prof. Tanji Mastnak, praktični del iz slikarstva pri prof. Darku Slavcu.

Leta 2010 je diplomirala z odliko. Leta 2012 je pridobila status samozaposlene v kulturi na Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Republike Slovenije. Je članica Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov. Magistrski študij slikarstva je nadaljevala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.

Razstavljala je v Kanadi, Angliji, Rusiji, Avstriji, Italiji, na Slovaškem, Turčiji, Izraelu in na Balkanu. V Sloveniji je leta 2015 samostojno razstavljala v Bežigrajski galeriji 1 v Ljubljani. Ukvarja se z risbo, slikarstvom in objekti. Njena dela so v javnih in zasebnih zbirkah doma in v tujini. Lučka Šparovec je dobitnica študijskih priznanj in Študentske Prešernove nagrade za slikarstvo, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Univerze v Ljubljani.
 
Živi in ustvarja na Bledu.

Vir: Likovno društvo Kranj